Mijlpalen

Op vrijdag 25 april 2014 speelde de Genesis-tribute band Squonk bij Serious Music Alphen voor een uitverkocht Parkvilla Theater.

Deze Delftse band speelde eerder al eens in Alphen aan den Rijn tijdens het Serious Music Event in 2012; nu kwamen zij terug met een avondvullende voorstelling: ‘The (Hi)story of Genesis’. Het werd een klinkend concert met veel muzikale hoogtepunten en een fantastische sfeer, mede dankzij de ruim tweehonderd bezoekers die op het concert waren afgekomen.

Passie
Squonk – vernoemd naar een nummer van het Genesisalbum ‘A Trick of the Tail’ – is in 2006 opgericht door toetsenman Clemens Steenweg, en bestaat in de huidige bezetting sinds 2011. Steenweg speelt in deze formatie samen met zanger Hans van Lint, bassist Jan Nieuwenhuis, gitarist Edwin Roes en drummer Ed Wernke, vier klasse-muzikanten die de passie voor de muziek van Genesis met hem delen.
Genesis is de wereldberoemde Engelse symfonische rockband, met de bekende frontmannen Peter Gabriel en (later ) Phil Collins, die meerdere albums maakte die nu als hoogtepunten in het genre worden beschouwd.

 

2014-04-25 Squonk01

 

Tijdreis
In de theatershow in het Parkvilla Theater speelde Squonk een eigen ‘Best of Genesis’-set. De band nam het publiek mee op een twee uur durende tijdreis door de Genesis-klassiekers: van Firth Of Fifth en The Lamb Lies Down On Broadway, via Entangled en Afterglow naar Mama en No Son Of Mine, met heel veel hoogtepunten daartussenin, waaronder ook een aantal mooie, akoestisch uitgevoerde stukken. De nummers werden min of meer in chronologische volgorde gespeeld, soms ondersteund met videobeelden. Een topavond!