Mijlpalen

Op 11 april 2014 was het dan zover: de grote finale van de eerste regionale singer/songwriter award, uitgeloofd door Serious Music Alphen! In het Parkvilla Theater streden zeven finalisten om de hoofdprijs. En de winnaar was… Robin Haijes.

Begin 2013 nam Serious Music Alphen het initiatief om (beginnende) singer/songwriters uit de regio een podium te bieden en nodigde hen uit om mee te doen aan de eerste regionale singer/songwriter award, met optredens en een heuse studio-opname als hoofdprijs voor de winnaar.

Twaalf deelnemers
Er meldden zich twaalf deelnemers aan, die in drie voorronden met elk vier deelnemers hebben gestreden om de finaleplaatsen. De finalisten waren: Sander Macquoy, Wouter van der Heijden , Niek Oosterlee, Micky Kieboom, Robin Haijes, Funda Jelsma en Barbara Zwirs.

2014-04-11 Singer-songwriter03Zeven finalisten
De zeven finalisten hebben zich in de periode van januari tot maart 2014 eerst nog individueel gepresenteerd in de foyer van het Parkvilla Theater met een kort akoestisch optreden (na afloop van de theatervoorstelling) en zo de eerste ‘punten’ voor de finale verdiend.

Eén winnaar
Tijdens de grote finale in de theaterzaal was Robin de beste. Zij ging er met de eerste singer/songwriter award vandoor. Ze gaat een cd-opname maken in studio The Pitt in Boskoop en op 26 april 2014 optreden tijdens Parkkunst.

Lof van de jury
De vakjury, bestaande uit René Driesen (bestuur Poppodium Alphen), Pauline Scholten (zangdocente) en Willem van den Broek (directeur Parkvilla Theater), was lovend over haar optreden. Maar ook het publiek en de andere finalisten konden leven met deze uitkomst. Sander, de best scorende tijdens de foyer-optredens, werd een goede tweede. Maar eigenlijk waren er alleen maar winnaars deze mooie avond… een goede stimulans om een nieuwe award te organiseren in 2014-2015!

2014-04-11 Singer-songwriter02