Evenementen

Op 22 september 2017 vindt in het Parkvilla Theater alweer het achtste Serious Music Event plaats. Dit keer is het podium voor de Londense formatie The Gift (plus een nog nader bekend te maken support act). The Gift  zal het nieuwe album ‘Why The Sea Is Salt’ presenteren.

Tot voor kort werd The Gift in de progrock-wereld nog als een ‘goed bewaard geheim’ gezien. In 2006 verscheen hun goed ontvangen eerste album ‘Awake And Dreaming’, maar daarna werd het stil rond de band. Een paar jaar geleden heeft de band echter de draad weer opgepakt. In 2013 tekende The Gift een contract bij Bad Elephant Music. Het lang verwachte tweede album ‘Land Of Shadows’ verscheen in 2014. Het is een indrukwekkende muzikale reis met indrukwekkende songs, waaronder het epische ‘The Comforting Cold’, een nummer over een
bijna-doodervaring. Geen lichte kost dus, maar dat wil de band ook niet.

Voorhoede
Na een heruitgave van het eerste album brak de band in West-Europa door en werd de roep om een nieuw album sterker. In oktober 2016 verscheen het album ‘Why The Sea Is Salt’. Versterkt met Gabriele Baldocci, een bekende klassieke pianist, en met gitarist ‘van het eerste uur’ Leroy James aan boord, plus bijdragen van de Genesis-gitaristen Steve Hackett en Anthony Phillips werd de muziek van The Gift naar een nieuw niveau getild. In de vakblad iO Pages werd het album (in december 2016) zeer positief beoordeeld en werd het terecht als ‘tip’ aangeduid. Met weer een nieuwe topband is de ‘progressieve renaissance’ een feit en The Gift behoort onmiskenbaar tot de voorhoede daarvan. Het concert in Alphen aan den Rijn is een unieke kans om kennis te maken met deze bijzondere band.

Support act
Het voorprogramma voor deze avond is nog in nevelen gehuld. Het Belgische M!ndgames zou oorspronkelijk de support act verzorgen, maar deze band heeft medio juni laten weten dat het concert helaas niet kan doorgaan. Serious Music is hard op zoek naar een vervanger; zodra er meer bekend is, wordt dat hier gepubliceerd.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 20,00; aan de kassa € 25,00 (beide inclusief consumptie).