Mijlpalen

Op 16 juni 2017 presenteerde Serious Music Alphen twee bijzondere bands in het Parkvilla Theater: Comedy Of Errors (Schotland) en Sky Architect (NL). De avond was extra bijzonder, want beide bands presenteerden hun nieuwe album.

 

 

Sky Architect
De avond werd geopend door Sky Architect. Deze band bestaat uit vijf zeer getalenteerde muzikanten uit de (omgeving van) Rotterdam. Ondanks de nog jonge leeftijd van de bandleden bestaat de band al tien jaar. De ontwikkeling van Sky Architect loopt parallel met die van Serious Music Alphen. Ze speelden als een van de eerste bands bij Serious Music (toen nog in het café Under The Bridge) in 2011 en later ook nog 2013 en 2014 (zowel in het café als het theater). Ze wilden graag terugkomen naar Alphen om hun vierde album ‘Nomad’ officieel te presenteren. Het is een heel persoonlijk album geworden. De songs gaan over reflectie, dromen, keuzes maken en je losmaken van vaste patronen. Dat vraagt de band eigenlijk ook van het publiek. Sky Architect speelt vrij complexe progrock, die alle aandacht opeist. Maar met hun grote muzikale kwaliteiten én een energieke set met veel variatie weet de band het publiek snel voor zich te winnen. Sky Architect heeft laten horen en zien dat ze nog steeds groeien en dat ‘Nomad’ niet hun eindbestemming is.

 

 

Comedy Of Errors
Comedy Of Errors bestaat al sinds 1984 en beleeft een tweede jeugd vanaf 2011. Het in dat jaar verschenen album ‘Disobey’ bracht de band het zo lang verwachte succes. De opvolger ‘Fanfare & Fantasy’ (2013) bleek (volgens velen) nóg beter. In 2014 liet de band zich zien en horen in Alphen aan den Rijn met een uitstekend concert. Voor velen was dit de eerste kennismaking met deze progrockers op leeftijd. Ook het conceptalbum ‘Spirit’ uit 2015 werd met veel enthousiasme ontvangen. Dat was de reden om de band te vragen weer naar het Parkvilla Theater te komen. Pas vlak voor dit optreden werd duidelijk dat het nieuwste album ‘House Of The Mind’ precies op tijd klaar zou zijn voor de show in Alphen aan den Rijn.

 

 

Comedy Of Errors liet deze avond een mooi overzicht van de vier recente albums horen. Met veel overtuiging bracht de band een lange set van puntgave progsongs vol mooie melodielijnen, gevarieerde ritmes en veel ruimte voor zowel gitaren als toetsen. Het publiek genoot volop van deze hoogstaande neoprog, die nu eens speels en dan weer sfeervol was, en in zijn totaliteit voor de toehoorders waarschijnlijk iets makkelijker te verteren dan de complexiteit van Sky Architect. Rond middernacht werd deze lange progavond afgesloten en kon weer een muzikale mijlpaal aan Serious Music Alphen worden toegevoegd.

Marin Snijders heeft deze avond een prachtige serie foto’s gemaakt van zowel Sky Architect als Comedy Of Errors. Klik hier om ze te bekijken.