Evenementen

Nu de coronacrisis in een nieuwe  fase is beland en er weer theaterconcerten (met een begrensd aantal bezoekers) mogelijk zijn, pakt Serious Music Alphen de draad weer op met een optreden van Franck Carducci en zijn band. Op vrijdagavond 18 september geven zij een concert in Parkvilla Theater.

Franck Carducci, een  Franse multi-instrumentalist die een tijd in Amsterdam woonde, speelde in vele bands, maar vond uiteindelijk  zijn passie in de progrock. In 2010 speelde hij in het voorprogramma van zijn ‘held’ Steve Hackett (Genesis) en dat leverde de inspiratie voor een eigen album. In 2011 verschijnt het (door Hackett aanbevolen) album  ‘Oddity’.

Energiek
Carducci  maakt veel indruk met energieke liveoptredens  met zijn eigen band, met daarbij ook de opvallende zangeres Mary Reynaud. Het optreden in 2014 in Parkvilla theater was voor velen een kennismaking en aangename verrassing. Ook na de release van zijn tweede album ‘Torn apart’ (2015) kwam Carducci naar Alphen.

Progressieve retrorock
Hij zet deze traditie voort met zijn recentelijk verschenen en goed ontvangen album ‘The Answer’ (november 2019). Progwereld omschrijft de muziek van Franck Carducci als ‘een weldaad voor de zintuigen; progressieve retrorock die gehuld is in psychedelische sferen’.  Na zoveel maanden zonder livemuziek is dit een heerlijk begin van een nieuwe reeks concerten van Serious Music Alphen!

Prijs
De kaarten kosten bij online reservering € 12,50; aan de kassa € 15,00 (exclusief consumptie).

NB: vanwege coronamaatregelen: maximaal 60 bezoekers; één optreden van ca. 90 minuten zonder pauze.