Evenementen

Op vrijdag 9 november 2018 is er op het podium van Parkvilla Theater weer ruimte voor twee Nederlandse progrockbands die al eerder te gast waren bij Serious Music Alphen: Mangrove en Silhouette.

Mangrove en Silhouette hebben met al hun ervaring en rijke oeuvre een uitstekende live-reputatie opgebouwd en staan garant voor een avond lang genieten van Nederlandse prog van de bovenste plank.

Mangrove
Mangrove, de band uit de omgeving van Apeldoorn, speelt weliswaar progressieve rock, maar grijpt daarbij voornamelijk terug op de symfonische rockmuziek van de jaren zeventig. De band bereikte een aantal jaren geleden hoogtepunten met het goed ontvangen album ‘Beyond Reality’ (2009) , een groot aantal optredens in binnen- en buitenland en de DVD ‘The Show Beyond Reality’ (2012). Daarna werd het wat stil rond de band, maar de mannen hebben laten weten dat er weer nieuw materiaal op komst is. Mangrove heeft in Lex Bekkernens een nieuwe drummer én een creatieve songwriter gevonden. Ze werken hard aan nieuwe songs die live gespeeld gaan worden en zo snel mogelijk worden opgenomen voor hun nieuwe cd. Alle reden dus om hen, na succesvolle optredens in Alphen in 2011 – tijdens het allereerste Serious Music Event – en 2016, weer uit te nodigen voor een optreden.

Silhouette
De tweede act van de avond is Silhouette, de band uit Utrecht die progressieve rock speelt en zich laat inspireren door de muziek van Marillion, Genesis en IQ. Ook Silhouette speelde al twee keer eerder in Alphen (in 2012 en in 2016 in het kader van hun ‘Beyond The 7th Wave’ tour). Een derde concert in het kader van hun nieuwe – zeer goed ontvangen – album ‘The World Is Flat ’moest vorig jaar wegens persoonlijke omstandigheden worden afgezegd. Dat gaat de band deze avond goedmaken.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 15,00; aan de kassa € 17,50 (beide inclusief consumptie).