Evenementen

Op vrijdagavond 1 februari 2019 geeft Serious Music Alphen de ruimte aan twee van de beste ‘slowcore’ bands in Nederland van dit moment: Downriver Dead Men Go en The Fire Harvest.

Slowcore biedt een heel andere muzikale ervaring dan de progressieve rock die doorgaans te horen is bij Serious Music Alphen. Het genre kenmerkt zich door meeslepende songs in een lagere versnelling, vol emoties en diepgang.

The Fire Harvest
The Fire Harvest maakt al twaalf jaar intieme slowcore in het verlengde van vooral het oeuvre van Jason Molina (Songs: Ohia): traag voortslepende liedjes met spaarzame arrangementen en af en toe aanzwellende overstuurde gitaren. Frontman Gerben Houwer speelde al in de postrockband ‘We vs. Death’, maar besloot ook een soloproject te beginnen, dat toch weer een band werd. De band doet het qua albums ook ‘slow’: er verschenen een enkele EP en een split 7” met de Belgische band Reiziger. In 2017 brachten ze hun allereerste album uit: ‘Singing, Dancing, Drinking’, geproduceerd door de Canadese cowboy en countryheld Daniel Romano en uitgebracht bij Snowstar en Subroutine Records, twee toonaangevende Nederlandse labels. Het album is enthousiast ontvangen en de band was volop te horen op de landelijke radiostations. Muzine.nl: ‘Dit is geen plaat om mee te zingen en op te dansen, allesbehalve dat, maar wel een om lekker voor te gaan zitten.’

Downriver Dead Men Go
Downriver Dead Men Go (DDMG) is een post-rockband uit Zuid-Holland, ontstaan in 2009 als zijproject van de alternatieve rockband Caitlin. De band richt zich op melancholische, introspectieve muziek waarin beleving voorop staat. De lang uitgesponnen nummers worden gekenmerkt door een experimentele liedjesstructuur, met soundscapes opbouwend naar een climax. In 2015 werd het debuutalbum ‘Tides’ uitgebracht, eerst in eigen beheer en later (2016) onder Freia Music. Een tour langs Nederlandse zalen volgde. In maart 2018 is het tweede album ‘Departures’ uitgebracht bij Freia Music. De recensies zijn lovend en ook vele progrock-liefhebbers zijn inmiddels ‘gevallen’ voor de zeer melodieuze sound van deze band. Ook live komt DDMG uitstekend uit de verf door zijn eclectische shows, ondersteund door beelden die de muziek versterken.

Stap uit je comfortzone en laat je meeslepen door The Fire Harvest en Downriver Dead Men Go!

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 15,00; aan de kassa € 17,50 (beide inclusief consumptie).