Evenementen

Op veler verzoek komt de band The Book Of Genesis terug bij Serious Music Alphen met een tribute van de legendarische symfonische rockband Genesis. Op 21 februari 2020 kan het publiek in het Parkvilla Theater voor even weer de jaren zeventig herbeleven.

Met de (tot de laatste stoel uitverkochte) show in mei 2018 heeft deze Britse tributeband veel indruk gemaakt en aangetoond dat de muziek van Genesis onvergetelijk mooi en tijdloos is. Zeker als deze gespeeld wordt door muzikanten van het kaliber van The Book Of Genesis.

Genesis
Genesis werd opgericht in 1967 door Peter Gabriel, Mike Rutherford, Tony Banks, Anthony Phillips en Chris Stewart. In de jaren zeventig traden gitarist Steve Hackett en drummer Phil Collins toe en maakte de groep met zijn dramatiek en zwarte humor naam in de avant-garde van de popmuziek. In de jaren tachtig gooide Genesis, met Phil Collins als leadzanger, het roer om met toegankelijker werk, wat de band vele hits opleverde.

Authentiek geluid
The Book Of Genesis laat deze muziek herleven. In een extra lange performance herschept de band nauwkeurig de muziek van Genesis uit de periode 1970-1977, compleet met specifieke muziekinstrumenten,
levensechte reproducties van Gabriel-maskers en -kostuums, een geanimeerde diavoorstelling en een mooie lichtshow. The Book Of Genesis treedt (zoals het hoort) op met twee drummers en beschikt als een van de weinige bands over een (digitale) mellotron die het originele geluid van Genesis (en toetsenman Tony Banks) recht doet. En voor de kenners: beroemde creaties als ‘Bat Wings, ‘The Flower’, ‘Crested Britannia’, ‘Magog’ en ‘The Old Man’ (aan het slot van ‘The Musical Box’) komen ook deze avond weer tot leven.

Meeslepend
Dit keer zal The Book Of Genesis optreden met de huidige zanger (Nigel Betteridge), die zich bij het vorige concert moest laten vervangen door Mike Morton omdat hij met zijn gezondheid kampte en daardoor niet mocht zingen. Wees dus ook deze avond weer voorbereid op een meeslepende ervaring, wanneer je wordt meegenomen naar de jaren zeventig en de nummers van de invloedrijke symfonische rockgroep Genesis uitbundig worden gevierd. Dit wordt geen gewoon concert, maar avondvullend rocktheater op zijn allerbest!

Prijs
De kaarten kosten bij online reservering € 15,00; aan de kassa € 20,00 (exclusief consumptie).