Mijlpalen

In een volledig uitverkocht Parkvilla Theater vond op vrijdag 28 september 2012 het tweede Serious Music Event plaats. De aanwezigen konden genieten van twee progrock-bands: Squonk en Knight Area.

Squonk
De Delftse band Squonk nam het publiek mee in de rijke historie van de muziek van Genesis, met zowel oude klassiekers als ‘Firth of Fifth’ en ‘In the Cage’, als nieuwe en voor velen bekende songs als ‘Mama’ en ‘Land of Confusion’. Squonk wist de unieke sound van Genesis heel goed te benaderen en bezorgde menigeen kippenvel door de songs die veel aanwezigen in hun jonge jaren ‘grijs’ gedraaid hadden, weer tot leven te brengen. Speciaal voor deze avond had de band de song ‘Entangled’ ingestudeerd. Hun versie (met drie akoestische gitaren) maakte veel indruk.

 

2012-09-28 Squonk

 

Knight Area
Na de pauze was het de beurt aan de beste progrock-band die Nederland op dit moment kent, Knight Area. Ook voor hen was de avond een bijzondere, omdat ze voor het eerst op Nederlandse bodem speelden met hun nieuwe gitarist Mark Bogert. Deze maakte direct veel indruk bij het publiek. Na de zoveelste weergaloze solopartij stelde de zanger, Mark Smit, dat Knight Area waarschijnlijk binnenkort bekend staat als ‘die progrock-band met die geweldige gitarist’. Het geluid van de band stond als een huis. Massief, maar soms mooi klein en meeslepend, mede door de loepzuivere zang van Mark.

 

2012-09-28 Knight Area

 

Rond middernacht, na ruim drie uur muziek, kon het publiek nog even bijkomen in de fraaie foyer van het Parkvilla Theater. Iedereen was het er over eens dat progrock in dit mooie theater optimaal tot zijn recht komt.