Evenementen

Op 19 november 2022 presenteert Serious Music Alphen voor het eerst een band uit Oostenrijk: Blank Manuskript. Deze band probeert de luisteraar mee te voeren in hun creatieve en wonderlijke mix van progressieve/artrock met symfonische, jazzy en psychedelische elementen. Dit alles zonder compromissen en ver weg van alles wat ‘mainstream’ is.

Blank Manuskript bestaat uit zeer getalenteerde en creatieve muzikanten die een gevarieerde verzameling instrumenten bespelen:

  • – Jakob Aistleitner – saxofoon, elektrische gitaar, elektrische bas, fluit, glockenspiel, slagwerk, zang
  • – Peter Baxrainer – elektrische gitaar, akoestische gitaar, klassieke gitaar, zang
  • – Jakob Sigl – drums, percussie, zang
  • – Dominik Wallner – piano, orgel, elektrische piano, clavinet, mellotron, synthesizer, celesta, zang
  • – Alfons Wohlmuth – elektrische bas, fluit, flessen, zang
  • – Antonia Sigl – altviool
  • – Wolfgang Spannberger – samples

Ook besteedt de band de nodige aandacht aan de presentatie: Lena Kalt en Linda Hofmann zorgen voor de bijzondere kleding en kostuums van de band.

Aanrader
De band maakte al meerdere albums (‘Tales From An Island – Impressions From Rapa Nui’ uit 2009, ‘A Profound Path’ uit 2013 en het fraaie ‘The Waiting Soldier’ uit 2015), maar het belangrijkste wapenfeit van de band is het album ‘Krásná Hora’ (2019). Dit album is vernoemd naar het gelijknamige dorpje in Tsjechië waar de nummers geschreven zijn. Het thema van de nummers is hoe de mens zich voelt als hij/zij alleen is, of als hij/zij in een (bepaalde) groep is. Progwereld noemt het album ‘een aanrader voor alle tijdreizigers met een voorliefde voor alles dat de progressieve rock van het begin van de jaren zeventig van vorige eeuw zo speciaal maakte’. Het meest recente album is ‘Himmelfahrt’ (2020) dat tijdens de coronapandemie werd opgenomen.

Ontdekkingsreis
De muziek van Blank Manuskript is een ware ontdekkingsreis met allerlei stijlen, tempowisselingen en muzikale bewegingen die blijven boeien en verrassen als je er even de tijd voor neemt. En dat doen we graag bij Serious Music Alphen met onze theaterconcerten! Maak kennis met deze bijzondere band en reserveer snel kaarten!

Prijs
Kaarten bij online reservering € 15,00. Aan de kassa: € 20,00.