Evenementen

 • 5
  nov
  2022
  Alphen aan den Rijn, Nederland
  Parkvilla
  20:30

Na twee zeer succesvolle optredens (in 2016 en 2019) komt de bekende Duitse progrock-formatie RPWL opnieuw naar Alphen aan den Rijn. Op zaterdag 5 november geeft deze succesvolle band acte de présence bij SMA in Parkvilla.

Het blijft bijzonder dat zo’n ‘grote’ band als RPWL, die normaal in veel grote zalen speelt, ook kiest voor het kleine, maar zo bijzondere Parkvilla. Net als vorige keren verwachten we dus weer een volle zaal.

Song en sfeer
RPWL is afkomstig uit Freising (Beieren) en begon als een Pink Floyd coverband. In 1997 kreeg de band haar definitieve naam, bestaande uit de beginletters van de achternamen van de leden. Van deze bezetting zijn Kalle Wallner en Yogi Lang nog over. Zij hebben er met Markus Jehle (keyboards) en Marc Turiaux (drums) topmuzikanten bij die voor Duitse muzikale klasse en degelijkheid zorgen. De muziek van RPWL kan het best worden omschreven als ‘art and progressive rock’, maar met veel aandacht voor de song en de sfeer. Beide worden sterk bepaald door het melodieuze gitaarspel van Kalle Wallner en het sfeervolle stemgeluid van Yogi Lang. Na tien studioalbums, een ‘best of’-album en meerdere live albums en (solo)projecten van Lang en Wallner verscheen in 2021 de concertfilm over het eerste album (uit 2000) ‘God Has Failed – Live & Personal’.

Pure klasse
Uiteraard heeft ook RPWL te maken gehad met de coronapandemie; nu het weer kan, gaat de band eerst op tournee met een ‘Best of RPWL’ show. Verwacht dus een royale greep uit het eigen RPWL-repertoire van meer dan 22 jaar, maar zeker ook songs voor het nieuwe album dat de band na de tour gaat opnemen. RPWL staat voor pure klasse, dus mis deze bijzondere avond niet!

Prijs
Kaarten bij online reservering € 25,00. Aan de kassa: € 30,00.