Evenementen

Op vrijdag 10 november 2023 is de band Downriver Dead Men Go te gast in Parkvilla voor de vinyl-release-presentatie van hun nieuwe studioalbum ‘RUINS’.

Downriver Dead Men Go (DDMG) speelt ‘cinematische post-rock’ en is in dit bijzondere subgenre de enige band die Nederland rijk is. De muziek van DDMG schraapt langs de gerafelde randjes van het bestaan, waarin verlating, de menselijke natuur en vergankelijkheid de centrale thema’s zijn. De invloeden van bands als The God Machine, Antimatter, NoSound, Mogwai en No Man zijn duidelijk terug te horen in DDMG’s nummers.

Volwassen geluid
‘RUINS’ is het derde album van de band en is de opvolger van de eerdere albums ‘Departures’ (2018) en ‘Tides’ (2015), die prima ontvangen werden door de pers en de groeiende schare fans, zowel in Nederland als daarbuiten. Op ‘RUINS’ zet DDMG de lijn van de eerdere albums door. De band hoopt met een ‘meer volwassen sound’ een groter publiek te bereiken.
Dit schreef ProgRadar over het album: ‘“Ruins” is an album of varying emotions, stark highs and solemn lows, it’s a reflective and meditative work of art that is the ultimate soundtrack to a cold and rainy day spent in front of a roaring fire’.

Warme deken van melancholie
DDMG heeft ook veel progrock-liefhebbers onder hun fans en daarom haalde Serious Music Alphen de band al in 2019 naar Parkvilla. Toen was dat voor een duoconcert met Helena Hall, maar dit keer zijn de schijnwerpers exclusief gericht op DDMG.
Hun optredens omschrijven ze als ‘een warme deken van melancholie die garant staat voor sfeer en ademloze verwondering, waarin de band en de beelden elkaar versterken’. Dat hebben we in 2019 al mogen ervaren. Deze vinyl-presentatie (met een speciale, verlaagde toegangsprijs) biedt een uitgelezen kans voor een nieuwe ervaring of een hernieuwde kennismaking met (de meeslepende muziek van) DDMG!

 

 

Prijs
De kaarten kosten € 10,00, zowel bij online reservering als aan de kassa.

Overnachten?
Speciaal voor de bezoekers van SMA-concerten biedt Van der Valk Avifauna een aantrekkelijke kamerprijs aan om na het concert heerlijk te blijven overnachten. Meer informatie vind je hier.