Mijlpalen

Op 27 november 2021 presenteerde Serious Music Alphen ‘Into The Open’, een project van toetsenman Sander Heerings en zanger Jan Willem Ketelaars. De zevenkoppige band gaf het publiek in het Parkvilla Theater een integrale uitvoering van het conceptalbum ‘Destination Eternity’, dat in maart 2020 verscheen.

‘In another world, not our mortal world, souls are living like us, an eternal life forever…’

 

 

Op 20 maart 2020 verscheen het bijzondere album ‘Destination Eternity’ van Into The Open. ‘Destination Eternity’ vertelt het verhaal over de geboorte, het leven, de dood en de lessen die geleerd (moeten) worden op weg naar het ‘eeuwige leven’. Het album, met op de hoes een fraai kunstwerk van Vivi Hoffmanns, is zeer positief ontvangen. Zo schreef Progwereld: ‘Een puik stel muzikanten zorgt voor heerlijke muziek, vol van afwisseling, met rock en melodie als basis’ en ‘te hopen valt dat veel muziekliefhebbers ‘Destination Eternity’ tot in lengte van dagen blijven beluisteren, want dat verdienen de makers’.

 

 

Snel schakelen
Dit album verdiende een bijzondere releaseshow en die werd – na de eerst coronagolf – gepland voor november 2020. Door nieuwe corona-golven kon deze show niet doorgaan en werd een ‘veilige’ datum van 27 november 2021 geprikt. Dat leek heel lang goed te gaan, maar toen een aantal weken geleden een nieuwe coronagolf de kop opstak, werd iedereen toch weer nerveus. Het zal toch niet waar zijn dat ook deze show niet kan doorgaan? Het werd nog spannender: er werden extra maatregelen aangekondigd, waaronder een sluiting van alle niet-essentiële zaken vanaf 17.00 uur, maar op de persconferentie van het kabinet op 25 november bleek dat deze pas op zondag 28 november zouden ingaan. Na snel schakelen met alle betrokken partijen werd besloten deze kans te pakken en de show met extra maatregelen (waaronder het laten vervallen van de pauze) te laten doorgaan. Er werden direct ook berichten uitgestuurd naar alle kopers van tickets en die konden deze actie wel waarderen, want zo goed als iedereen was aanwezig.

 

 

Energiek en meeslepend
Into The Open is het project van Sander Heerings (Wane of Summer, The Dust Connection) en Jan Willem Ketelaers (Knight Area, Ayreon), die in 2016 hun krachten bundelden om een (progressief) rockalbum te maken met als thema de reis van de menselijke ziel. Heerings (toetsen), Ketelaers (vocalen) en de band die het album heeft ingespeeld (de ex-leden van de band The Dust Connection: Robert Spaninks op drums, Martijn Balsters op gitaar en Frank Strokap op bas, aangevuld met Ronald Martens (gitaar) en zangeres Nadine Pruim) pakten deze kans gretig aan en wisten een energieke en meeslepende rockshow neer te zetten.

 

 

Onvergetelijke show
Eerst werd het album ‘Destination Eternity’ integraal gespeeld. De show werd compleet gemaakt met twee nummers van de band The Dust Connection (van hun enige album ‘Trails’ uit 2009) en covers van Theshhold (met zang van Nadine) en – als afsluiter – de rocksong ‘Ninja’ van de band Europe. Zo werd dit concert met een hele lange voorgeschiedenis er een om niet snel te vergeten. Doordat de foyer/bar al vroeg moest sluiten, was een meet & greet met de band niet mogelijk en konden de gasten niet anders dan direct naar huis gaan, maar wel met de ervaring van een heel bijzondere show die ze tijdens de nieuwe lockdown met het album nog een keer kunnen herbeleven.