Mijlpalen

Op zaterdagavond 21 mei 2022 zorgden de (tribute)band Yesshows en de formatie Mangrove voor een avond vol met symfonische rock in Parkvilla Theater. Zowel Yesshows (2017) als Mangrove (2011, 2016 en 2018) waren al eerder te zien/horen bij Serious Music Alphen.

Het waren zeer hoog gewaardeerde concerten van ‘echte’ symfonische rockbands. Mede gezien de bezettingswisselingen in beide bands, die een substantiële overlap tot gevolg hebben gehad – drie muzikanten spelen in beide bands: Roland van der Horst, bassist bij Yesshows en gitarist/zanger van Mangrove, drummer Lex Bekkernens en toetsenman Ebert Zwart – was het heel logisch om deze twee bands op één avond te programmeren.
Het was het eerste concert van Serious Music zonder enige corona-beperking (qua bezoekersaantallen en sluitingstijden), dus kon en mocht het een lange avond worden. En dat was de beide bands zeker toevertrouwd, want met twee volledige sets van 1,5 uur elk was er heel veel te genieten.

 

 

Gegroeid
Yesshows verzorgde het eerste optreden. De band speelt songs van de legendarische formatie Yes met muziek uit het eerste deel van de jaren zeventig – volgens velen de beste periode van de band. Yesshows, onder leiding van toetsenman Ebert Zwart, speelde een zeer degelijke set waarin (op enkele nummers na) het gehele live album ‘Yessongs’ werd gespeeld. De reacties van het publiek waren zeer positief, waarbij werd vastgesteld dat de band duidelijk gegroeid was sinds 2017.

 

 

Nieuw album
Na de pauze was het de beurt aan Mangrove. De band is afkomstig uit de omgeving van Apeldoorn en speelt eigen songs waarbij wordt teruggegrepen op de symfonische rockmuziek van de jaren zeventig. De band bereikte zijn top met het zeer goed ontvangen album ‘Beyond Reality’ (2009) en de live-dvd ‘The Show Beyond Reality’ (2012). De band bleef actief met optredens, maar op een nieuw album moe(s)t nog worden gewacht. Dat album is nu klaar en dat zal najaar 2022 verschijnen; een heel mooie reden om de band weer uit te nodigen.

 

 

Mooi cadeau
Mangrove speelde een mooie, gevarieerde set met bekende nummers, maar ook enkele nummers van het nieuwe album, waarbij duidelijk te horen was dat band nieuw paden niet uit de weg gaat.
Kortom: Mangrove is na al die jaren nog springlevend! Met het epische nummer ‘Beyond Reality’ werd deze mooie avond afgesloten, waarna Mangrove het feest compleet maakte door aan te kondigen dat alle bezoekers een gratis cd of dvd konden uitkiezen van de merchandise tafel; en daarvan werd gretig gebruikgemaakt. Een mooie begin van een nieuw seizoen Serious Music!