Evenementen

Op 29 oktober 2021 ontvangt Serious Music Alphen de Nederlandse progressieve rockband Knight Area in Parkvilla Theater.

Serious Music Alphen en Knight Area delen een mooie geschiedenis met elkaar. De band was al aanwezig toen Serious Music Alphen begon met zijn eerste ‘theater-events’ (in 2012) en stond ook in 2014 en 2016 op het podium van Parkvilla om zijn muzikale verhalen met het publiek te delen.

Nieuw geluid
Knight Area bestaat sinds 2004 en bracht in totaal zeven indrukwekkende studioalbums uit. De bandleden timmeren de laatste jaren ‘stevig’ aan de weg en proberen met hun nieuwe werk een breder
publiek aan te spreken, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarbij kiest de band voor een ander geluid: de ‘klassieke’ stijl van bands als Marillion, IQ, Genesis en Arena wordt meer en meer ingeruild voor ‘moderne, goed in het gehoor liggende symfonische rock’. Vocaal gezien heeft Knight Area met de nieuwe zanger Jan Willem Ketelaers, bekend van zijn werk met Ayreon en Robby Valentine, een stevige impuls gekregen.

D-Day
Het laatste wapenfeit is het in 2019 verschenen album ‘D-Day’, waarmee de band een conceptalbum ‘met een diepere boodschap’ heeft gemaakt. Het album is een eerbetoon aan de gevallenen die vochten voor de vrijheid van Europa, maar gedenkt ook de nabestaanden van hen die voor onze vrijheid vochten en daarbij het leven lieten. ‘Om de herinnering door te geven, om eraan te herinneren dat we vandaag in vrede, vrijheid en waardigheid leven, omdat anderen hun leven voor ons hebben gegeven’, aldus het statement van Knight Area.
Elk nummer op ‘D-Day’ gaat over een geschiedkundige gebeurtenis gerelateerd aan die eerste dag van operatie ‘Overlord’. De band heeft voor ‘D-Day’ een speciale show ontwikkeld met beeld en geluid (zoals de originele redevoeringen van generaal Eisenhower en Winston Churchill) waarmee het indrukwekkende verhaal van D-Day wordt verteld. Een betere plaats daarvoor dan het sfeervolle Parkvilla Theater is bijna niet denkbaar.

Prijs
Vanwege het tienjarig jubileum van Serious Music Alphen (in 2020) geldt voor deze avond een speciale, gereduceerde toegangsprijs. De kaarten kosten bij online reservering € 12,50; aan de kassa € 15,00.

Let op: anders dan eerder bericht werd, is er deze avond maar één show (met een korte pauze). Het concert begint om 20:30 uur. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van een corona-bewijs (vaccinatie, geldige coronatest of immuniteit door Covid) in combinatie met een ID.