Evenementen

Op vrijdag 7 juni 2024 verzorgen de formatie Mangrove en de (tribute)band Genesis Project een dubbelconcert vol met symfonische rock in Parkvilla. Zowel Mangrove (2011, 2016, 2018 en 2022) als Genesis Project (2019) waren al eerder te zien/horen bij Serious Music Alphen en staan garant voor optredens van hoge kwaliteit!

Mangrove en Genesis Project hebben niet alleen qua sound, maar ook qua bezetting de nodige raakvlakken. Ebert Zwart is bekend van Genesis Project, maar sinds ook kort de nieuwe toetsenman van Mangrove. En Mangrove-zanger/gitarist Roland van der Horst is inmiddels ook een bekend gezicht bij Genesis Project!

Mangrove
Het eerste deel van de avond wordt verzorgd door Mangrove. De band is afkomstig uit de omgeving van Apeldoorn en speelt eigen songs waarbij wordt teruggegrepen op de symfonische rockmuziek van de jaren zeventig. De band bereikte zijn top met het zeer goed ontvangen derde album ‘Beyond Reality’ (2009) en de live-dvd ‘The Show Beyond Reality’ (2012).
De band bleef actief met optredens, maar op een nieuw album moest lang worden gewacht. Na veertien (!) jaar is dat er dan eindelijk: ‘Bridge to Fiction’. Een album dat staat als een huis en klikt als een klok. Mangrove is dus terug, met – nog altijd – Roland van der Horst als frontman (zang/gitaar), Lex Bekkernens drums), Pieter Drost (bas) en Ebert Zwart (toetsen), die de in 2021 vertrokken Chris Jonker is opgevolgd. Mangrove speelt deze avond natuurlijk veel nummers van het nieuwe album, maar er is ook ruimte voor de ‘klassiekers’ van de band.

Genesis Project
Na de pauze volgt Genesis Project. Deze band is bijna 25 jaar geleden ontstaan en heeft sindsdien met veel enthousiasme diverse shows van Genesis opgevoerd. Deze band is veel meer dan een tributeband die je laat genieten van de intelligente rock van Genesis. De authentieke sound wordt gegarandeerd door de vette keyboards en bass pedals, het loepzuivere gitaarwerk en de bombastische drums.
Na de ‘Seconds Out’-show (2019) vertolkt Genesis Project nu hun ‘Two Sides Live’-show. Daarin komen – naast bekende Genesis-klassiekers als ‘Firth Of fifth’, ‘Cinema Show’ en ‘One For The Vine’ – ook latere songs aan bod, uit de tijd dat Genesis (na het vertrek van gitarist Steve Hackett) als trio doorging. Denk daarbij aan songs als ‘Jesus He Knows Me’, ‘Follow You Follow Me’, ‘That’s All’, ‘Hold On My Heart’ en ‘Land Of Confusion’. ‘Two Sides Live’ is een eigentijdse show die Genesis-liefhebbers zeker zal bevallen!

Kortom: een mooie, lange avond met heerlijke vertrouwde en nieuwe symfonische rock in het sfeervolle Parkvilla!

Prijs
De kaarten kosten bij online reservering € 20,00; aan de kassa € 25,00.

Overnachten?
Speciaal voor de bezoekers van SMA-concerten biedt Van der Valk Avifauna een aantrekkelijke kamerprijs aan om na het concert heerlijk te blijven overnachten. Meer informatie vind je hier.