Evenementen

Op vrijdag 17 maart 2022 komt de Italiaanse band Phoenix Again weer terug naar Parkvilla. Het vorige concert in Alphen is dan alweer bijna vier jaar geleden, maar de band heeft bij de vorige concerten zoveel indruk gemaakt dat er nog steeds gevraagd wordt wanneer ze weer komen.

Zoals vaker is een gloednieuw album een mooie aanleiding voor een optreden: eind 2022 verscheen het nieuwe album ‘Vision’ en daarmee gaat Phoenix Again weer terug naar de zo gewaardeerde progressieve roots. Niet alleen zijn de recensies lovend: ‘Melodic. Playful. Chaotic. Reflective. So many fine elements in this instrumental gem!’… ook wij zijn zeer onder de indruk.

Bijzondere geschiedenis
Phoenix Again (afkomstig uit Brescia) speelt pure symfonische rock met een jaren ’70-tintje. De band heeft een bijzondere geschiedenis. In 1981 besluiten de drie broers Lorandi (gitaristen Claudio en Sergio en bassist Antonio) om samen met drummer Silvano Silva de band Phoenix op te richten. Dit viertal speelt geruime tijd samen, voordat besloten wordt tot een meer symfonisch geluid. Hiervoor trekt Phoenix toetsenist Emilio Rossi aan.

Uit de as herrezen
Na zeventien jaar is de koek echter op: in 1998 houden de bandleden het voor gezien. In 2007 overlijdt Claudio. Voor de overgebleven broers en drummer Silvano Silva is dit een reden om Phoenix nieuw leven in te blazen. Samen met Marco Lorandi (gitaar) en Giorgio Lorandi (percussie), twee zonen van broer Antonio, en aangevuld met toetsenist Andrea Piccenelli, gaan zij verder onder de naam Phoenix Again. Een goed gekozen naam, als je bedenkt dat een feniks altijd uit zijn eigen as weet te herrijzen.

Albums
Na de albums ‘ThreeFour’ (2011) en ‘Look Out’ (2014) verschijnt in 2017 het album ‘Unexplored’, dat zeer goed wordt ontvangen en de band ook internationaal op de kaart zet. Het leidt ook tot een eerste optreden in Nederland in Parkvilla. Op het in 2018 verschenen ‘Friend of Spirit’ laat de band een heel ander geluid laat horen: sfeervolle, akoestische stukken, met een centrale rol voor de Spaanse gitaar van meestergitarist Sergio.

Back to the roots
Maar met ‘Vision’ keert Phoenix Again dus terug naar de symfonische rock en dat biedt de zekerheid van een mooie avond vol met progressieve rock in Parkvilla. We zien ernaar uit om Phoenix Again – met de nieuwe gitarist Alessio Bolpagni – weer te ontmoeten, en hopen natuurlijk dat jullie er allemaal weer bij zijn!

Prijs
De kaarten kosten bij online reservering € 16,00; aan de kassa € 21,00.