Evenementen

Op vrijdag 26 mei 2023 keert de Italiaanse band RanestRane terug in Parkvilla met de geheel nieuwe show ‘Apocalypse Now’, met muziek geïnspireerd op de iconische film van Francis Ford Coppola uit 1979.

RanestRane (uit Rome) bestaat al bijna 25 jaar is vooral bekend vanwege de albums en liveoptredens waarin de (eigen) muziek en teksten worden samengevoegd met beeldfragmenten en dialogen uit films. Hierdoor ontstaat een soort rockopera met extra, nieuwe dimensies.

Cinematografische rock
Al vele bekende films werden zo door RanestRane ‘onder handen’ genomen, waaronder ‘Nosferatu the Vampyre’ (2007), ‘The Shining’ (2011) en ‘2001: A Space Odyssey’ (in 3 delen; 2012-2018). Het laatstgenoemde project, waarin werd samengewerkt met de Marillion-leden Steve Hogarth en Steve Rothery, liet de band al eerder zien/horen in Parkvilla, met veel succes en zeer hoge waarderingen.
In 2020 bracht RanestRane de tribute-cd ‘The Wall’ uit, opgedragen aan de rockopera-film van Alan Parker (uit 1982) die RanestRane inspireerde tot de cinematografische rock waarmee ze zich onderscheiden van andere bands. Dit werk bevat interpretaties van de beroemde muziek van Pink Floyd, die door de band tot één geheel worden gemaakt met de film van Parker. De show werd vele malen live gespeeld in de periode 2020-2022, onder andere in het Romeinse amfi-theater in Alba Fucens.

Apocalypse Now
Nu komt RanestRane terug in Parkvilla, met een exclusief optreden voor Serious Music Alphen. De bandleden brengen bij deze gelegenheid hun geheel nieuwe show ‘Apocalypse Now’, waarin zij het actuele thema ‘oorlog’ vormgeven met progressieve en melodieuze rock en beklemmende beelden uit de film. Dit zorgt voor een unieke kijk- en luisterervaring die je als muziek- en filmliefhebber zeker een keer meegemaakt moet hebben. En je kunt je hiervoor geen beter podium wensen dan het theater van Parkvilla!

RanestRane bestaat uit:
– Daniele Pomo – vocals, drums & percussions
– Massimo Pomo – electric & acoustic guitar
– Maurizio Meo – bass & double bass
– Riccardo Romano – keyboards, programming & backing vocal

Prijs
De kaarten kosten bij online reservering € 16,00; aan de kassa € 21,00.