Mijlpalen

  • 19
    okt
    2018
    Alphen aan den Rijn, Nederland
    Parkvilla Theater

Op vrijdag 19 oktober 2018 keerde de Italiaanse band Ranest Rane terug in het Parkvilla theater voor het vervolg op hun zeer succesvolle concert van maart 2017.

Toen speelde Ranest Rane (onder meer) muziek van hun twee albums die geïnspireerd zijn op de filmklassieker ‘2001: A Space Odyssey’, te weten ‘Monolith’ (2013) en ‘H.A.L.’(2015). In juni 2018 verscheen het derde en laatste deel ‘Starchild’ en daarvoor is de band weer op tournee.

 

 

Jubileumshow
Het was een avondvullende jubileumshow, want Ranest Rane viert dit jaar zijn twintigjarige bestaan. De band is vooral bekend vanwege de albums en live-optredens waarin de (eigen) muziek en teksten worden samengevoegd met beeldfragmenten uit films, waaronder ‘Nosferatu the Vampyre’ , ‘The Shining’ en de laatste jaren dus ‘2001: A Space Odyssey’. Door de vocalen af te wisselen met de originele dialogen uit de film ontstaat een soort rock-opera die een extra dimensie aan het originele script geeft.

 

 

Precisie, overtuiging en passie
De cinematografische concerten van Ranest Rane zijn een belevenis op zich. Dat wordt door steeds meer liefhebbers (h)erkend, want het was dit keer aanzienlijk drukker dan vorig jaar, met ook veel fans van de Nederlandse fanclub en buitenlandse gasten die zich ’s middags al bij Parkvilla meldden. De moeite om dit concert bij te wonen werd ook deze avond weer rijkelijk beloond: in de ruim twee uur durende show speelde Ranest Rane hun ‘Space Odyssey’-trilogie met ongekende precisie, overtuiging én passie. Drummer en zanger Daniele Pomo had daarin een hoofdrol, maar ook Riccardo Romano (keyboards), Maurizio Meo (bas) en Massimo Pomo (gitaar) lieten horen wat ze kunnen. Samen bereikten ze een ongekend hoog niveau.

 

 

Staande ovatie
Voor de pauze kwamen de eerste twee delen aan bod en na de pauze werd het nieuwe album ‘Starchild’ integraal gespeeld. Het publiek was diep onder de indruk en liet dat geregeld merken met uitbundig applaus, waar de band duidelijk door geraakt werd. Na het slot van ‘Starchild’ werd de band getrakteerd op een staande ovatie. Het publiek werd op zijn beurt nog eens getrakteerd op een ruime toegift, met nummers van ‘The Shining’ en ‘Nosferatu’. Iedereen was het er na afloop over eens: dit is een band / show die je als progliefhebber zeker een keer meegemaakt moet hebben. En je kunt je hiervoor geen beter podium wensen dan het Parkvilla theater en het door Steven Loos/Eventco gerealiseerde geluidsniveau.