Evenementen

Op zondagmiddag 10 december 2023 geeft Robby Valentine een speciale, heel persoonlijk getinte solo-theatervoorstelling bij Serious Music in Parkvilla.

Muzikaal fenomeen Robby Valentine, bekend van de jaren ’90 hit ‘Over And Over Again’, bracht op 21 oktober zijn nieuwe album ‘Embrace The Unknown’ uit. Valentine begon zo’n drie jaar geleden met het schrijven van dit album, in de tijd dat de coronapandemie ieders leven beheerste en voor hem zijn wereld instortte omdat hij zijn zicht verloor. Het maken van dit nieuwste werk was vanwege zijn tot twee procent gereduceerde zicht een ware uitdaging.

Interactieve show
Tijdens deze theatershow zal Valentine de bezoeker meenemen in dit proces. Welke verhalen zitten er achter de nummers op dit album? Hoe kwamen zij tot stand? Hoe klonken de nummers oorspronkelijk en hoe heeft hij deze jaren ervaren? De bezoeker wordt meegenomen in het opnameproces en de verhalen achter de muziek. Ook is het een interactieve middag, want de bezoekers worden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en deze worden live beantwoord.

Biografisch
Extra speciaal is deze middag, omdat de rode draad van de voorstelling dagboekfragmenten zullen zijn, geschreven tijdens Valentines interne blindenrevalidatie. Hij moest daar blind leren typen en het optekenen van zijn levensverhaal en het proces waarin hij zich bevond, was een mooie oefening hiervoor. Dit leidde tot een wellicht nooit te publiceren biografie.

Uniek en eenmalig
De fragmenten uit deze biografie zullen worden voorgelezen door oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen, tevens jeugdvriend van Valentine. Als moderator praat hij zodoende de voorstelling aan elkaar, waarbij Valentine zich zal toeleggen op de (vak)inhoudelijke informatie en het spelen van prachtige pianoversies van zijn laatstverschenen album.

 

 

Dit wordt een uniek eenmalig concert; nooit eerder was een Valentine concert zo persoonlijk. Wij nodigen iedere Valentine-fan uit deze show bij te wonen en mooie vragen voor te bereiden.

Prijs
Het betreft een middagvoorstelling, het concert begint om 15.00 uur. De show duurt 2 x 45 minuten, met een pauze van 15-20 minuten. Toegangskaarten kosten € 20,00.

NB: Het maken van opnames is vanwege het persoonlijke karakter van deze theatervoorstelling strikt verboden. Hierop wordt streng gecontroleerd.