Evenementen

Op vrijdagavond 28 oktober 2022 presenteert Serious Music Alphen een dubbelconcert van de Nederlandse bands Scarlet Stories en Golden Caves. Beide waren al eerder te zien/horen in Parkvilla, maar komen nu terug vanwege hun laatste, veelgeprezen albums.

Scarlet Stories schildert met hun eclectische en unieke stijl bloedrode verhalen geïnspireerd door onder andere progressieve rock, heavy metal, film soundtracks, doom en ambient. Het ene moment fragiel en rustig, het andere intens, sterk en rauw.

Lovende recencies
In een volledige bezetting verscheen in september 2019 het langverwachte eerste album ‘Necrologies’, dat werd opgenomen met topproducer Joost van den Broek (o.a. Kovacs, Navarone, Anneke van Giersbergens VUUR) aan de knoppen. Hiermee grossiert de band in lovende recensies. Zo noemt NRC de plaat ‘een sfeervol prachtdebuut’. Scarlet Stories heeft met ‘Necrologies’ de iO Pages Prog Award 2019 gewonnen.
Voor deze avond keert de band terug naar de roots in een semi-akoestische setting met zangeres Lisette van den Berg, gitarist Bram te Kamp en violiste Sophie Ansems.

Aanstekelijk
De band Golden Caves geldt als een van de meest veelbelovende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie progressieve rock. Sinds maart 2020 doet het vijftal weer van zich spreken met het nieuwe album ‘Dysergy’. Een dynamische mix van progrock met moderne alternatieve invloeden en hier en daar een aanstekelijk poprandje kenmerkt de muziek van Golden Caves. Met als sterke toegevoegde waarde de prachtige zang van de stralende frontvrouw Romy Ouwerkerk.

The future of progrock
Het debuutalbum ‘Collision’ leverde de band in 2018 als enige Nederlandse vertegenwoordiger een nominatie op in de categorie ‘Limelight’ (grootste talent) van de prestigieuze Progressive Music Awards in de UK. Het vooraanstaande Engelse magazine ‘PROG’ noemde Golden Caves zelfs ‘a revelation (…) the future of prog rock’. De band speelde onder andere op Summer’s End, het oudste progressieve rockfestival van Engeland.

Prijs
Kaarten bij online reservering € 15,00. Aan de kassa: € 20,00.