Evenementen

Let op: dit concert kan niet doorgaan vanwege de nieuwe coronamaatregelen en wordt daarom verplaatst naar een later tijdstip. De voorlopige nieuwe datum is 4 februari 2022. Reeds aangeschafte tickets blijven geldig. Zodra er meer bekend is, lees je het hier.

Op vrijdagavond 3 december 2021 presenteert Serious Music Alphen een dubbelconcert van de Nederlandse bands Scarlet Stories en Golden Caves. Beide waren al eerder te zien/horen in Parkvilla Theater, maar komen nu terug vanwege hun laatste, veelgeprezen albums.

Scarlet Stories schildert met hun eclectische en unieke stijl bloedrode verhalen geïnspireerd door onder andere progressieve rock, heavy metal, film soundtracks, doom en ambient. Het ene moment fragiel en rustig, het andere intens, sterk en rauw. Van origine in een semi-akoestische vorm met zangeres Lisette van den Berg en gitarist Bram te Kamp, maar inmiddels ook met zeskoppige band.

Lovende recencies
In deze volledige bezetting verscheen in september 2019 het langverwachte eerste album ‘Necrologies’, dat werd opgenomen met topproducer Joost van den Broek (o.a. Kovacs, Navarone, Anneke van Gierbergen’s VUUR) aan de knoppen. Hiermee grossiert de band in lovende recensies. Zo noemt NRC de plaat ‘een sfeervol prachtdebuut’. Scarlet Stories heeft met ‘Necrologies’ de iO Pages Prog Award 2019 gewonnen.

Aanstekelijk
De band Golden Caves geldt als een van de meest veelbelovende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie progressieve rock. Sinds maart 2020 doet het vijftal weer van zich spreken met het nieuwe album ‘Dysergy’. Een dynamische mix van progrock met moderne alternatieve invloeden en hier en daar een aanstekelijk poprandje kenmerkt de muziek van Golden Caves. Met als sterke toegevoegde waarde de prachtige zang van de stralende frontvrouw Romy Ouwerkerk.

The future of progrock
Het debuutalbum ‘Collision’ leverde de band in 2018 als enige Nederlandse vertegenwoordiger een nominatie op in de categorie ‘Limelight’ (grootste talent) van de prestigieuze Progressive Music Awards in de UK. Het vooraanstaande Engelse magazine ‘PROG’ noemde Golden Caves zelfs ‘a revelation (…) the future of prog rock’. De band speelde onder andere op Summer’s End, het oudste progressieve rockfestival van Engeland.

Prijs
De kaarten kosten (bij online reservering) € 15,00.

NB: Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen kan het zijn dat toegang alleen mogelijk is op vertoon van een corona-bewijs (vaccinatie, geldige coronatest of immuniteit door Covid) in combinatie met een ID.