Evenementen

Op vrijdag 24 september 2021 presenteert Serious Music Alphen een eerbetoon aan de legendarische Canadese band Rush. Die avond geeft de Nederlandse tribute band The Rushians twee concerten in Parkvilla Theater.

Rush werd opgericht in 1968. De band speelde eerst covers en hard-rock, maar ging al snel meer richting progressieve hardrock en scoorde daarmee wereldwijde hits als Xanadu, 2112, The Spirit Of Radio,Tom Sawyer en Subdivisions. In januari 2018 – na bijna 50 jaar, tientallen topalbums en meer dan twee jaar na het laatste optreden van Rush – werd bekend gemaakt dat ze geen plannen meer hadden om te toeren of nieuw materiaal op te nemen.

Uit liefde geboren
Om de muziek van Rush live te (her)beleven zijn we dus aangewezen op tribute bands. Gelukkig hebben we in Nederland een van de allerbeste bands in dit genre: The Rushians. Deze band, die sinds 2016 bestaat, telt vijf ervaren musici die allemaal een grote voorliefde hebben voor de muziek van Rush. Dat zijn:

Erik Masselink – vocals
Ronald ten Bos – guitars
Paul van Stapele – bass guitar
Martin Platenkamp – keyboards
Richard Zopfi – drums

De filosofie van de band is: het live geluid van Rush zo dicht mogelijk benaderen, zodat het publiek het optreden ook echt als ‘Rush live’ gaat ervaren. Om aan de hoge geluidskwaliteit te voldoen, werken ze daarom ook met een vaste geluidstechnicus.

Muzikale reis
In 2017 hebben zij op verzoek van de Nederlandse hardcore Rush-fans een optreden op hun fandag in EKKO Utrecht verzorgd. Dit was een groot succes. In 2019 moest de band een concert bij Serious Music Alphen afzeggen vanwege droevige omstandigheden, maar twee jaar later kunnen de Rush-fans in het sfeervolle Parkvilla Theater alsnog genieten van een avondvullende reis door het rijke muzikale oeuvre van Rush.

Prijs
De kaarten kosten bij online reservering € 12,50; aan de kassa € 15,00.

Let op: er staan twee shows gepland (zonder pauze) met elk maximaal 60 bezoekers (vanwege het coronaprotocol). Beide shows zijn inmiddels uitverkocht.